…
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
…
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.
…
Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘’Memleket İsterim’’ isimli şiirinde arzu ettiği memleket gibi sokaklarında portakal çiçeğinin koktuğu, yaşamanın sevmek gibi gönülden olduğu Adana’ da olursa bir şikâyet kendini tanıtamamaktandı.
Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak bu yıl 4’ncüsü düzenlenen “Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” bir takım çalışması ve işbirliği kültürü eşliğinde her yıl başarı grafiğini yükseltiyor.
Bugünün dünyasında takım çalışması ve işbirliği kültürü geçmiş zamanlardakinden çok daha fazla önemli. Başarıya giden yolda böyle bir çalışma ve kültür anlayışı büyük bir rol oynuyor.
Biz Adanalılar bu başarıdan büyük bir mutluluk duyarken, karnavalın geçtiğimiz yıl dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Stevie Ödülleri’nde “Gümüş Stevie” ödülünün sahibi olması hepimiz için büyük bir gurur kaynağı.
Karnaval, 2015 yılı içinde TÜHİD Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışması’nda da büyük ödülü kazanmış ve Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nde kategorisinde finale kalan ilk üç proje içinde olmayı da başarmıştı.
“Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” hakkında yapılan şu yorum ve değerlendirmeler önemli:
Ali Haydar Bozkurt: “…Karnavalımız her sene biraz daha gelişiyor… Karnaval ruhunun şehrin daha fazla caddesinde, semtinde yaşanmasını hedefliyoruz ve Adana’nın dört bir yanında daha fazla aktiviteler düzenlenmesini planlıyoruz. Sanatçılarımızın, sporcularımızın, STK’ların, okulların ve çeşitli grupların gösteri sayıları artıyor…”
Betül Yüksekbaş: “…Bu karnaval havası bambaşka bir hava yarattı. Adana’da ilk olması ile beraber Türkiye’de de bir ilk olan ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’ küçüğünden büyüğüne her insanı heyecanlandırdı…”
Atila Menevşe: “…Artık karnavala sadece memleket özlemi çeken Adanalıların değil Türkiye’nin çeşitli illerinden birçok ziyaretçinin katıldığını gördük. Bu Adana’nın artık başka bir marka ile de tanınmaya başladığının en önemli göstergesiydi… Baharın geldiğini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde içimizde sokaklarda olma ve baharı dış dünyada yaşama duygusu, Adanalının ortaya çıkardığı sokak karnavalı ile tanımını bulmuş oldu. Belki Adana turizmini Avrupalı kentlerden ayıran en önemli özellik de bu noktada ifadesini buldu. Çünkü Adana her sokak başında bulabileceğiniz lezzet durakları ve yumuşak iklimiyle insanı sokaklara davet eden, sokaklarıyla, caddeleriyle yaşayan bir kent…”
Fotoğraf modernleşmekte olan Adana’dan bir kesit sunuyor. Adana’nın modernleşmesi sadece binalardan ibaret kalmamalı. Kültür ve sanat bu şehrin dokusuna daha fazla damgasını vurmalı. “Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” bu konuda önemli bir katkı. Buna başka aktiviteler de katkı sunmalı.
“Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” hepimizin gurur ve mutluluk kaynağı. Bunda emeği olan herkesi yürekten kutluyorum.